Oefenweekend

Afgelopen weekend stond voor alle koor-, band- en projectleden een oefenweekend voor onze paasoptredens gepland. We zijn dit jaar naar Breeland Recreatie in Annen afgereisd om ons tijdelijk te huisvesten in ’t Achterom’ die in het bezit is van Dries Steenbergen en Marieke Panneman.

Op vrijdagmiddag om 16.00 uur kon er worden ingecheckt en op dit tijdstip waren de eerste 4 leden aanwezig na een autorit die steeds iets langzamer ging omdat de wereld om ons heen steeds witter werd en daarmee ook de weg. Maar we waren precies op tijd want de boodschappen werden nog geen 10 minuten later bezorgd. Nadat de auto’s en de bezorgwagen waren leeggehaald, alles op zijn plek was gezet en er inmiddels een 5e lid was gearriveerd begonnen er 2 bandleden alvast met opbouwen van de apparatuur, 2 koorleden gingen nog wat avondeten regelen en de laatste aanwezige stalde alle speciaal biertjes op de bar uit om eens te kijken wat er zoal aanwezig was.

Inmiddels werd het buiten steeds donkerder en werd de sneeuwlaag als maar dikker. Alle leden die nog onderweg waren of nog weg moesten werden gewaarschuwd dat het steeds moeilijker werd om er doorheen te komen en dat men rekening moest gaan houden met langere reistijd en zich aan de omstandigheden aan moest gaan passen. Enkele koorleden zagen het niet zitten en melden zich af voor de vrijdagavond met de mededeling dat ze zich zaterdagochtend wel zouden melden bij de ochtendrepetitie. Rond 20.15 was uiteindelijk iedereen aanwezig die aanwezig zou zijn, dit terwijl tussen 18.30 en 19.00 de aankomst gepland stond. Ondanks dat waren we blij dat iedereen er was, iedereen een bed had geclaimd om op te kunnen gaan slapen en de eerste sneeuwpop al buiten stond.

Het weekend werd geopend en na het gebed ging het koor en de band uiteen om apart van elkaar te gaan oefenen. De oefensessie duurde van 20:30 uur tot 22.30 met halverwege uiteraard een heerlijk bakje koffie tussendoor. Na de sessie was er tijd voor ontspanning; er werden spelletjes gedaan er werd gekletst en er werd genoten, van elkaar en van een hapje en een drankje. Het was een leerzame en gezellige avond die (voor sommige leden) nog tot lang door ging.

De volgende ochtend werd een ieder rond 07.30 gewekt. Het ontbijt was door de corveeploeg al klaargezet en om 08.00 kon er dan ook ontbeten worden. Na het ontbijt stonden er weer oefensessies gepland, 2 wel te verstaan met halverwege een pauze. Na de lunch zou er voor het eerst samen geoefend gaan worden, de tafels werden aan de kant geschoven, mengpaneel, microfoons en boxen werden klaargezet want ook onze geluidsman Jan was deze middag aanwezig om met ons en zijn nieuwe mengpaneel te gaan oefenen. Het was een leuke repetitie en het begon ook al een beetje de vorm te krijgen die onze dirigent( Wouter) in gedachten had, maar er moet nog wel het een en ander gefinetuned worden., daarom werd er voor gekozen om de volgende ochtend nog weer apart van elkaar te gaan oefenen, dan kon de band zich nog even richten op bepaalde nummers en het koor ook.

Maar eerst werd er gegeten, er stond een grote pan macaroni klaar. Nadat iedereen had gegeten en de afwas weg was gewerkt ging onze dirigent aan de slag met de band. Voor de koorleden betekende dit dat alle stemgroepen apart met elkaar konden gaan oefenen aan de hand van oefentracks. Iedereen kon met zijn eigen partij bezig en zo de nummers extra oefenen die men lastig vind.

Na deze laatste zaterdagsessie was het tijd voor de geplande Bonte avond, helaas waren er geen aanmeldingen gekomen vanuit het koor om een stukje op te voeren of iets dergelijks dat er toen besloten is om een competitie-spelletjesavond te gaan spelen. De leden werden in groepen verdeeld en er moesten de volgende spellen gespeeld worden; sjoelen / 30seconds / spijkerpoepen / blikgooien / ringwerpen en voelen & proeven. De eerste 5 spreken voor zich, de laatste ging als volgt; je wordt geblinddoekt je moet onder een theedoek 3 voorwerpen voelen en raden wat het is, vervolgens kreeg je 3 keer een lepel in je mond waar elke keer wat anders op zat, deze moest je dan raden, heel simpel, maar toch ook heel moeilijk of spannend.

Het was een geslaagde avond.

Zondagmorgen werden we gewekt door onze
“make-a-lot-of-noise-with-pan-lids-leden” wouter en RenĂ©.
Nadat er was ontbeten was er een korte dagopening/overdenking die door Meint werd verzorgd. Daarna moest er weer gerepeteerd worden en dit gebeurde, zoals eerder benoemd, apart van elkaar. Halverwege hadden we koffie en heerlijk gebak. Een van onze koorleden heeft een nichtje die voor het goede doel KIKA aan het bakken is, hier werd een bestelling gedaan en er is namens het koor een donatie gedaan. Na de ochtendsessies en een goedgevulde groentesoep en salades was het tijd voor de laatste sessie van het weekend, een sessie met band en koor samen. De laatste noten werden eruit geperst en toen zaten alle oefensessies erop, ruim 12 uur aan repetitie in 1 weekend is behoorlijk belastend voor je stem, tel daar korte nachten bij op en dan weet je hoe bepaalde stemmen hebben geklonken aan het eind van dit weekend.

Alle tassen, koffers en apparatuur werden ingepakt en de auto’s werden volgeladen, tafels en stoelen terug op hun plek en alles schoongemaakt en gedweild. Om precies 16.00 had de laatste zich het pand uitgedweild en konden we uitchecken. We hebben als dank nog 2 toegangskaarten overhandigd aan Marieke zodat ze het eindresultaat kan bewonderen bij 1 van onze 3 concerten, dit omdat ze het gehele weekend wel delen heeft kunnen horen en ze dit al goed vond klinken. We zijn dus ook erg benieuwd wat ze van het gehele concert gaat vinden.

Ons oefenweekend was zeer intensief maar ook zeker geslaagd, we gaan vol vertrouwen onze 3 concerten tegemoet die gaan plaatsvinden op:

Zondag 2 april, 15.00 uur bij Christengemeente Buitenpost
zaterdag 8 april, 20.00 uur in de Gastkerk te Zuidhorn
Zondag 9 april, 15.00 uur in De Goede Herderkerk te Ulrum

Zien we u ook bij 1 van onze concerten?

Bestel dan alvast uw kaart via de mail:
reserveren@youngspirit.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.